Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Vlad Vișenescu

 

Are 25 de ani și este proaspăt absolvent al Academiei Regale de Muzică din Stockholm, Suedia, unde a studiat sub îndrumarea prof. Maija Lehtonen (Finlanda), prof. Stefan Therstam și prof. David Löfgren (Suedia).

Pasiunea pentru muzică începe în copilărie cu studiul pianului, instrument pe care Vlad continuă să îl descopere pe parcursul liceului la București în cadrul Colegiului Național de Muzică ‘George Enescu’ la clasa profesor Mihaela Zamfirescu. Acesta este absolvent al studiilor de licență în cadrul Universității ‘Mozarteum’ din Salzburg, Austria, unde a studiat orga sub îndrumarea prof. dr. Heribert Metzger.

Înainte de studiile superioare acesta a studiat orga sub îndrumarea organiștilor și pedagogilor Dan Racoveanu, Steffen Schlandt, Remus Henning și Marcel-Octav Costea, artiști ce i-au călăuzit primii pași în studiul acestui instrument.

A participat la cursuri de măiestrie cu preponderență în România și Suedia, unde a avut oportunitatea să lucreze cu Alcée Chriss III (SUA), Ben van Oosten (NL), Edoardo Bellotti (IT), Hans Fagius (SE), Jean-Baptiste Robin (F), Karin Nelson (SE) și Nathan Laube (SUA).

Vlad a susținut recitaluri în mai multe țări europene, printre care Austria, Germania, România și Suedia. Dintre acestea amintim turneele naționale ‘COOLsound’ (2018) și ‘Orgile României’ (2019-2020), în cadrul cărora a avut oportunitatea de a călători si de a concerta în toată țara, descoperind astfel instrumente unice din mediul organistic românesc.

Începând din anul 2018 acesta este membru al ansamblului de muzică barocă Barocharest, iar în februarie 2023 a obținut postul de organist al bisericii Alla Helgon din orașul Södertälje, Suedia.

Vlad Visenescu

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm