Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Daniel Nesimuca

 

S-a născut în anul 2005, în Botoșani, începând parcursul său artistic la vârsta de 6 ani. A studiat pianul timp de 4 ani în cadrul Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, perioadă în care a participat la concursuri de interpretare și teorie muzicală. Dragostea pentru orgă i-a fost insuflată de mons. Grigore Duma care l-a introdus în tainele acestui instrument la vârsta de 13 ani.

Începând cu perioada gimnaziului a participat, ca și pianist acompaniator la concerte, proiecte muzicale și un workshop alături de Paula Seling, fiind și colaborator al corului de copii al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani.

În anul 2020 a elaborat proiectul „Great Organ”, un proiect online de documentare amănunțită a celor mai importante orgi din întreaga lume.

Din anul 2021 studiază orga clasică sub îndrumarea lui Eduard Antal, organistul titular al Catedralei Romano-Catolice Sf. Iosif din București. În anul 2022 a participat la masterclass-ul susținut de organistul Palatului din Versailles, Jean-Baptiste Robin, în cadrul festivalului „Cantus Ecclesiae”. A susținut recitaluri în locații importante precum Biserica Neagră din Brașov - în cadrul Festivalului „Organ Nights” ediția a 70-a, Catedrala Sf. Iosif din București, Universitatea Națională de Muzică din București - alături de clasa de orgă aflată sub îndrumarea conf. univ. dr. Dan Racoveanu.

A participat la concursuri, printre care și Concursul Național de Interpretare „Ada Ulubeanu”, editia a XIII-a.

De asemenea, este fondator al proiectului muzical național iOrganist.ro.

În prezent, Daniel studiază la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani și este organist colaborator activ în mai multe comunități din nordul țării.

Daniel Nesimuca

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm