Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Dr. Tudor Ionescu

 

Dirijorul fondator al Corului Vox Medicalis, Dr. Tudor Ionescu, s-a născut pe 24 februarie 1989 în București și este medic specialist ORL.

A înființat ansamblul în anul 2009, pe când era student în Anul II la Facultatea de Medicină, instituție pe care a absolvit-o în 2014. În planul carierei medicale, Dr. Ionescu s-a supra specializat în foniatrie și fonochirurgie, adică în clinica și chirurgia vocii. În aceasta îl ajută considerabil experiența acumulată la cârma ansamblului vocal, precum și numeroasele sale colaborări cu diverși artiști. În această direcție, medicul a realizat un senior clinical fellowship în laringologie timp de un an la Manchester Royal Infirmery, Regatul Unit.

Pe plan muzical, dirijorul formației a urmat cursuri la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Spiru Haret” fiind la clasa de dirijat a Lect. Univ. Dr. Luminița Guțanu-Stoian și Lect. Univ. Dr. Aurel Muraru; a mai participat la un masterclass de Dirijat coral sub îndrumarea Conf. Univ. Dr. Gabriel Popescu de la Conservatorul bucureștean, masterclass realizat cu suportul Corului Regal, iar pe parcursul anului petrecut la Manchester a studiat canto cu basul Matthew Best de la Royal Northern College of Music.

A dirijat ansambluri cum ar fi Camerata Regală, L'Atelier Choral de Valenciennes (Franța), Orchestrele de Barockeri, Pro Musica, Imperioso, Corul Regal. A colaborat ca artist liric (bas) cu formații precum Corul Filarmonicii „G. Enescu”, Manchester Chamber Choir, Manchester Cathedral Choir, Grupul Vocal Canticum Bucharest, Corul Regal, Corul Catedralei „Sf. Iosif” din București și Corul Bisericii Anglicane din București. În decembrie 2016 a debutat în ipostază solistică alături de Orchestra Medicilor.

Ca viziune, Dr. Tudor Ionescu se simte împărțit între rigoarea profesiei medicale, de care este fascinat, ea având în sine metafizica ei, și fenomenul creației artistice prin care creionează, modelează și remodelează continuu orizontul existenței sale, atentând să acceseze lumile mai puțin aparente ale introspecției proprii și ale relațiilor interumane și cu Divinul. Cum? Prin Muzică.

Dr. Tudor Ionescu
Dr. Tudor Ionescu

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm