Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Renée Anne Louprette

Apreciată de The New York Times ca fiind „splendidă” și „una dintre cele mai bune organiste din New York”, Renée Anne Louprette își construiește o carieră internațională de solist, dirijor și profesor și este director al National Competition in Organ Improvisation (SUA).

Renée este bursieră a programului româno-american Fulbright, petrecând stagiunea de toamnă 2022 la Brașov, Transilvania, fiind totodată co-cercetător în domeniul orgilor istorice românești. Este profesor asistent de muzică și organist la Bard College din New York, unde dirijează Bard Baroque Ensemble având anual o serie de cantate de Johann Sebastian Bach.

Din 2013 a condus programul de orgă la Mason Gross School of the Arts, Rutgers University (New Jersey) și este fostă membră a facultăților Manhattan School of Music, The Hartt School of the University of Hartford (Connecticut) și John J. Cali School of Music of Montclair State University (New Jersey).

Renée Anne Louprette

Doamna Louprette a susținut recitaluri solo de orgă la Royal Festival Hall din Londra, Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, Catedrala Notre Dame din Paris și la festivaluri din Italia, Germania, Elveția, Belgia, Franța, Danemarca, Suedia, România și Marea Britanie. A apărut ca solist concertist cu Orchestra Simfonică Queensland din Brisbane, Australia; Orchestra Simfonică Auburn din Seattle și Orchestra Now, la New York. Alte colaborări au inclus Mostly Mozart Festival Orchestra, Piffaro, American Brass Quintet, Los Angeles Dance Project, saxofonistul american Paul Cohen, saxofonistul român Zoltán Réman și muzicianul tradițional irlandez Ivan Goff. Ea a lansat înregistrări solo ale muzicii lui J. S. Bach și a orgii franceze din secolul al XX-lea. Înregistrarea ei actuală a lucrării Clavier-Übung III a lui Bach, interpretată la orga Craighead-Saunders a Christ Church, Rochester, New York, este programată pentru lansare în 2023.

Renée Anne Louprette deține o diplomă de master în dirijat la Bard College Conservatory, o diplomă de licență în muzică summa cum laude pentru interpretarea la pian și o diplomă profesională absolventă în interpretarea la orgă de la Hartt School, Universitatea din Hartford. A fost distinsă cu un Premiul I –cu mențiunea très bien – la Conservatoire National de Région de Toulouse, Franța și o Diplôme Supérieur în interpretarea la orgă de la Centre d'Études Supérieures de Musique et de Danse de Toulouse, unde a studiat interpretare cu Michel Bouvard, și Jan Willem Jansen și improvizație cu Philippe Lefebvre.

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm