Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Karol Mossakowski

Este renumit atât pentru abilitățile sale de interpretare, cât și pentru cele de improvizație. A obținut Premiul I la International Prague Spring Competition și Grand Prix de Chartres și are o carieră internațională în ambele domenii de practică, pe măsură ce se îmbogățesc reciproc.

Este Artist in Residence la NOSPR Katowice și a deținut aceeași poziție la Radio France din 2019 până în 2022.

Printre momentele importante recente și viitoare se numără concerte în locații precum Radio France, Philharmonie de Paris, MÜPA Budapesta, Forumul Național de Muzică din Wroclaw, Auditorium din Lyon, Filarmonica din Varșovia, Filarmonica din Moscova, Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, Auditoriumul Național de Muzică din Madrid, BOZAR Bruxelles, Palais Montcalm din Quebec, Konzerthalle din Bamberg, Filarmonica din Dresda, Berlin, Köln, Viena, catedralele din Milano și concerte cu orchestre precum Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National de France, NFM Wroclaw Philharmonic Orchestra, National Polish Radio Symphony Orchestra, Varșovia Philharmonic Orchestra, sau the Odense Symphony Orchestra, alături de dirijori precum Myung-Whun Chung, Kent Nagano, Mikko Franck, Fabien Gabel, Giancarlo Guerrero, Cristian Măcelaru și Lawrence Foster.

Karol Mossakowski caută să mențină muzica vie datorită improvizației, căreia îi conferă un rol important în recitalurile sale și se dezvoltă în acompaniamentul filmului mut. În 2017, acompaniamentul lui Dreyer Jeanne d'Arc pentru Festivalul Lumière de la Lyon a fost lansat pe DVD pe Gaumont.

În 2021 a lansat primul său album solo Rivages cu lucrări de la Bach, Mozart, Mendelssohn și Liszt conectate prin improvizații, la Tempéraments, casa de discuri Radio France.

În ipostaza de compozitor se află în rezidență la Festival de musique sacrée de Saint-Malo pentru care a compus oratoriul Les Voiles de la Lumière pentru trei orgi și cor mixt, lucrare care a avut premiera în 2021, precum și Trois Versets pentru trei orgi, cu premiera în 2022.

În 2014/15 Karol a fost numit tânăr artist în rezidență la Catedrala St. Louis din New Orleans (SUA).

Karol Mossakowski a început pianul și orga la trei ani împreună cu tatăl său. După studii muzicale în Polonia cu Elżbieta Karolak și Jarosław Tarnawski, a intrat la cursurile de orgă, improvizație și compoziție la Conservatorul din Paris ca student al lui Olivier Latry, Michel Bouvard, Thierry Escaich, Philippe Lefebvre.

În prezent este organist titular al Catedralei Saint Sulpice din Paris și profesor de improvizație la Școala Superioară de Muzică din San Sebastián (Musikene).

Karol Mossakowski
Karol Mossakowski
Karol Mossakowski

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm