Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Fernanda Romila

 

Fernanda Romila, născută în 1969, a absolvit Liceul de Muzică “George Enescu” la clasa de pian a prof. Lucia Teodorescu. Este licențiată în Compoziţie (1994), clasa prof. Octavian Nemescu şi Orgă (1996) la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Bursieră DAAD, a obţinut licenţa în clavecin (1998) la Hochschule für Musik – Bremen, Germania. Între 1998 și 2000 a fost studentă la Conservatoire Royal - Bruxelles, nivel superior, la clasa de clavecin a prof. Frederick Haas.

Înregistrează în Belgia, în premieră mondială, un CD cu sonatele lui J. P. Vandenbosch. Susţine teza de doctorat cu titlul “Literatura pentru clavecin cu acompaniament ad libitum a sec. al XVIII-lea” apreciată Summa cum laude (2006).

Realizează turnee şi înregistrări în Belgia, Germania, Franţa, Olanda, Anglia, Irlanda și în Statele Unite.

Este membră în diferite ansambluri de muzică barocă precum OrfeO 2000, condus de Jean-Pierre Menuge, Orchestra barocă europeană Le Chardon, condusă de Hajo Wienroth, Ansamblul Continuo, Codex, La Follia, Balkan Baroque Band.

Ca bursieră a programului de studii postdoctorale MIDAS, a făcut cunoscută în România creația lui Gottfried Heinrich Stölzel, un contemporan al lui Bach.

Participă în diferite jurii, cum ar fi Concursul “eeemerging” (organizat de Academia Ambronay, Franța), Concursul Internațional de Clavecin “La Stravaganza” de la Cluj, Concursul Național de Orgă.

A predat două decenii la Universitatea “Spiru Haret” pian, armonie, forme şi, în premieră, un curs despre instrumentele de epocă. În prezent este c.d.a. la Universitatea Națională de Muzică unde predă clavecin și basso continuo și participă la proiectele orchestrei de Barockeri.

Fernanda Romila

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm