Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Evelina Andrieș

 

Este o tânără harpistă care a parcurs un traseu evolutiv remarcabil. Primii pași pe tărâmul fermecat al sonorităților gingașe ale harpei i-au fost îndrumați de către profesoara Delia Băcneanu în cadrul Colegiului de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. Evelina este proaspăt absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, avându-i ca profesori pe maestrul Ion Ivan-Roncea și maestra Maria Bîldea, profesori care i-au împărtășit toate tainele acestui instrument al zeilor, profesori pe care tânără harpistă îi prețuiește foarte mult.

În 2018, prin intermediul programului Erasmus, Evelina-Daiana avut oportunitatea de a fi studentă a Royal Irish Academy of Music din Dublin, având-o ca profesoară pe Geraldine O’Doherty. Această șansă a reprezentat și un prilej de a obține o nouă bursă la Paris în anul 2020, având-o ca profesoară pe Catherine Michel.

Evoluția tinerei harpiste a început să dobândească un contur învederat prin prisma numeroaselor olimpiade și concursuri naționale la care a fost laureată: Premiul I la Olimpiada Națională, Premiul I la Concursul Internațional Timotei Popovici, Mențiunea I la Concursul Național de Compoziție, Premiul I la Concursul Ada Ulubeanu, Bursa Tinere Talente a Fundației Principesa Margareta a României.

Evelina Andrieș

De asemenea, Evelina a susținut concerte în calitate de solistă la Filarmonica de Stat Sibiu, Casa Universitarilor din Cluj, UNMB, în cadrul Festivalului SIMN 2019, precum și recitaluri care au marcat începutul carierei sale de tânără interpretă: Recital Europa Seasons (Craiova), Recital Tinere Speranțe (București), Recital la Chișinău, Recital în Tel-Aviv, Recital la Institutul Maghiar (București), Recital la Ateneul Român, Palatul Suțu, Festivalul CHEI. În prezent, Evelina este membră activă a Orchestrei Române de Tineret, orchestră alături de care a avut privilegiul de a se dezvolta din punct de vedere muzical și interpretativ.

Evelina crede că ,,muzica clasică are un rol extrem de important în dezvoltarea unui tânăr. Cred că tinerii din ziua de astăzi au o nevoie acută de a cunoaște arta în toate formele ei pure, astfel în generațiile viitoare va fi sădită sămânța frumosului și a binelui”.

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm