Erich Türk a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A studiat orga alături de prof. univ. dr. Ursula Philippi (Cluj-Napoca) și Michael Rădulescu (Viena), și clavecinul cu Ilton Wjuniski (Paris) și Gordon Murray (Viena), luând parte, în egală măsură, la diverse masterclass-uri dedicate instrumentelor cu taste organizate în Portugalia, Franța, Germania, Elveția și Rusia.
Între 1995 și 1999 a activat ca organist și dirijor de cor al Bisericii Evanghelice din Mediaș, iar în același an 1995 a început să predea orgă, clavecin, organologie și muzică de cameră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Pe lângă activitatea didactică pe care o desfășoară și în prezent, Erich Türk s-a remarcat ca interpret solist, sau ca membru al Ansamblului Baroc „Transilvania” și al altor formații camerale alături de care a susținut recitaluri pe teritoriul european, în Israel și Statele Unite al Americii.
S-a implicat activ în organizarea unor evenimente centrate pe muzica veche, precum Festivalul de Muzică Barocă „La Stravaganza” ajuns, deja, la cea de-a șasea ediție, sau Academie de Sablé en Transilvanie. Este interesat în mod continuu de restaurarea muzicii vechi și de promovarea interpretării informate istoric.
A fondat casa de discuri TransilvANTIQs, dedicată culturii muzicale autohtone și a interpretat în premieră a numeroase lucrări contemporane semnate de către compozitorii români. Deține o amplă discografie, iar alături de Ansamblul Baroc „Transilvania” a realizat un documentar privind muzica din Transilvania. Dintre premiile obținute de Erich Türk de-a lungul carierei sale artistice amintim Premiul al II-lea și Premiul Publicului la Concursul Internațional de Orgă „Johann Sebastian Bach” de la Bruges, în anul 2000.