Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Erich Türk

 

Erich Türk a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A studiat orga alături de prof. univ. dr. Ursula Philippi (Cluj-Napoca) și Michael Rădulescu (Viena), și clavecinul cu Ilton Wjuniski (Paris) și Gordon Murray (Viena), luând parte, în egală măsură, la diverse masterclass-uri dedicate instrumentelor cu taste organizate în Portugalia, Franța, Germania, Elveția și Rusia.

Între 1995 și 1999 a activat ca organist și dirijor de cor al Bisericii Evanghelice din Mediaș, iar în același an 1995 a început să predea orgă, clavecin, organologie și muzică de cameră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Pe lângă activitatea didactică pe care o desfășoară și în prezent, Erich Türk s-a remarcat ca interpret solist, sau ca membru al Ansamblului Baroc „Transilvania” și al altor formații camerale alături de care a susținut recitaluri pe teritoriul european, în Israel și Statele Unite al Americii.

S-a implicat activ în organizarea unor evenimente centrate pe muzica veche, precum Festivalul de Muzică Barocă „La Stravaganza” ajuns, deja, la cea de-a șasea ediție, sau Academie de Sablé en Transilvanie. Este interesat în mod continuu de restaurarea muzicii vechi și de promovarea interpretării informate istoric.

A fondat casa de discuri TransilvANTIQs, dedicată culturii muzicale autohtone și a interpretat în premieră a numeroase lucrări contemporane semnate de către compozitorii români. Deține o amplă discografie, iar alături de Ansamblul Baroc „Transilvania” a realizat un documentar privind muzica din Transilvania. Dintre premiile obținute de Erich Türk de-a lungul carierei sale artistice amintim Premiul al II-lea și Premiul Publicului la Concursul Internațional de Orgă „Johann Sebastian Bach” de la Bruges, în anul 2000.

Erich Türk

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm