Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Eduard-Iosif Antal

 

Eduard Antal este organistul titular al Catedralei Romano-Catolice „Sfântul Iosif” din București și este managerul de proiect al „Festivalului Internațional de Orgă Cantus Ecclesiae”.

În cadrul „Universității Naționale de Muzică București” a absolvit ciclurile de licență și de master, specializarea orgă, sub îndrumarea domnului profesor Dan Racoveanu. În prezent este doctorand al aceleiași instituții, avându-l drept coordonator pe profesorul și compozitorul Dan Dediu. Pregătirea sa muzicală se datorează și participării active la cursurile susținute de muzicienii Steffen Schlandt, Erich Türk, Marcel-Octav Costea, Konrad von Abel, Giulio Prandi și Issac Alonso.

Eduard este unul dintre muzicienii care reprezintă UNMB în proiectul „Young Musicians – Ambassadors of the National University of Music Bucharest”. Este laureat al Concursului Național de Interpretare „Ada Ulubeanu”, edițiile 2020 și 2019, și de asemenea, în cadrul aceluiași concurs, a primit premiul „Franz Xaver Dressler” pentru cea mai bună interpretare.

În anul 2018 a primit „Bursa de excelență” din partea „Universității Naționale de Muzică București” pentru performanțe cultural-artistice remarcabile, iar în perioada 2017-2018 a fost bursier al Fundației „Principesa Margareta a României”, în cadrul programului „Tinere Talente”.

A susținut numeroase recitaluri ca solist în Elveția, Polonia, Italia, Ungaria, Turcia și în orașe importante din România precum București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Arad, Timișoara, Alba-Iulia, Sibiu, Mediaș, Deva. În anul 2020 a concertat în cadrul Turneului Național „Orgile României” – ediția a II-a, iar în anul 2021 a continuat incursiunea în peisagistica instrumentelor de pe teritoriul României.

A participat la festivaluri naționale și internaționale dintre care amintim: „Festivalul Internațional de orgă București” – 2021/2020; „OrganNigts – Biserica Neagră” 2021-2018; „Festivalul de orgă Cantus Ecclesiae” – 2021; „Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu” – 2019, „Festivalul Muzicii Belgiene” – 2019, „Helmut Plattner” – 2018, „VoxNovus” – 2018, „VoxEarlyMusic” – 2017, „Festivalul Chei” – 2017. A făcut parte din proiectele: „Pavilion Muzical-Timișoara” 2021; „Poveștile instrumentelor: orga clasică” 2020 și „ConectArts” 2018.

A concertat alături de: Filarmonica „George Enescu” din București, Corul Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău și orchestrele Universității Naționale de Muzică din București: „Universitaria”, „Concerto” și „BAROCkerii”.

De la începutul anului 2022 este organistul celei mai mari orgi din România, orga Sălii Radio.

Eduard-Iosif Antal
Eduard-Iosif Antal
Eduard-Iosif Antal
Eduard-Iosif Antal

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm