Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae
Cantus Ecclesiae

Corul Vox Medicalis

 

Este un ansamblu semi profesionist de elită ce promovează valorile culturii românești și universale prin stimularea curiozității și gustului tineretului (și nu numai) în ceea ce privește muzica corală. Corul este format în cea mai mare parte din tineri medici, ca și din muzicieni și persoane din alte medii profesionale.

Corul a luat ființă în 2009 sub conducerea lui Tudor Ionescu, pe atunci student la Facultatea de Medicină, actualmente medic ORL supra specializat în clinica și chirurgia vocii la Manchester, Regatul Unit. În prezent, Vox Medicalis este dirijat de același Dr. Tudor Ionescu, având ca dirijor secund pe Tabita Mateiu, artist liric, ca dirijor stagiar pe Ing. Victoria Cioacă, inginer geodez, realizând astfel dezideratul de a reprezenta un ansamblu-școală pentru tineri dirijori amatori sau profesioniști aflați la început de drum.

În cei 14 ani de activitate, formația a susținut peste 260 de concerte pe cele mai mari scene ale capitalei și ale țării (Filarmonicile Sibiu, Brașov, Râmnicu Vâlcea; Castelul Peleș, Bușteni, Buzău, Fălticeni), având și un grăunte de activitate la nivel internațional: mai multe stagiuni la Ruse, în Bulgaria, precum și un turneu în Franța și unul în România alături de L'Atelier Choral de Valenciennes. În 2022 participă la Festivalul Coral Kifissias Trovatori din Atena în cooperare cu Corul Solemnis.

A colaborat cu ansambluri și artiști de renume: Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” din București (un fel de frați cu vreo 60 de ani mai mari), sub bagheta Maestrului Iosif Ion Prunner, Camerata Regală, Orchestra de Barockeri, Orchestra de Cameră „Imperioso”, Orchestra de Cameră „Pro Musica”, Ansamblul Repicco, Corul „Sound”, Corul „Rubato”, cu sopranele Felicia Filip, Mihaela Stanciu, Alexandra Tărniceru, Ana Cebotari, cu organiștii Eduard Antal și Simona Săndulescu, cu pianistele Verona Maier, Adina Cocargeanu și Liana Mareș, cu violonistul Mihail Ghiga, cu actorii Maia Morgenstern, Lucian Pavel și Radu Gheorghe etc. În Cartea de Onoare a corului, alte mari personalități ale culturii românești au consemnat aprecieri neprețuite: sopranele Angela Gheorghiu, Mariana Nicolesco, Maeștrii dirijori Horia Andreescu, Voicu Enăchescu și mulți, mulți alții.

Printre politicile corului se numără aceea că orice concert care nu este plătit să fie pentru o cauză caritabilă, deservind cu fondurile obținute la concerte mai multe organizații non-guvernamentale sau instituții de sănătate.

Din anul 2019, Corul Vox Medicalis se află sub Patronajul Onorific al Ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București.

O altă caracteristică distinctivă cu care ansamblul se mândrește este că primește membri de orice naționalitate, etnie, religie sau orientare sexuală. Este singurul cor secular românesc care își susține repetițiile în limba engleză pentru a se putea bucura de prezența unor persoane ce nu vorbesc limba română (la momentul actual se numără printre voxiști cetățeni britanici și spanioli).

Ceea ce îi leagă pe membrii Vox Medicalis nu sunt notele înșirate pe o partitură, ci tocmai prietenia și căldura, ca și dragostea de muzică și de informația afectivă pe care aceasta o deține. Dincolo de portativ, în mapele VOXiștilor se întind lumi minunate și adevăruri transcendentale care nu așteaptă decât să fie descoperite și dezvăluite publicului drag.

Corul Vox Medicalis

Parteneri

Și tu ne poți susține activitățile noastre. Fie că ești persoană fizică sau firmă, ai posibilitatea să redirecționezi un procent din impozit în asociația noastră. Totodată ne poți ajuta și cu un simplu transfer bancar.

Mai multe informații

Organizatori

logo arhiepiscopia romano catolica bucuresti
logo asociatia enarmonia

Parteneri

logo institutul polonez bucuresti logo institutul linszt centrul cultural maghiar bucuresti logo universitatea nationala de muzica bucuresti logo filarmonica george enescu bucuresti logo centrul national de arta tinerimea romana logo orchestrele si corurile radio romania logo biserica lutherana luterana confesiune anglicana bucuresti logo biserica franceza bucuresti sacre coeur parohia logo biserica italiana bucuresti logo biserica anglicana bucuresti logo asociatia vox medicalis pentru excelenta in arta si medicina bucuresti logo pro contemporania logo kultur banat logo the culture club logo signis romania

Parteneri media

logo angelus tv logo radio clasic logo radio romania muzical logo radio romania cultural logo radio ercis fm